zondag 17 november 2013

Schoen zetten

Gister samen met de kleine naar de intocht van onze lieve sint gekeken. Maud hield het vol tot hij bij de burgermeester was en daarna duurde het toch echt allemaal te lang. Af en toe kwam ze wel even kijken naar de pieten op de daken en naar sinterklaas op het paard.
Na het slapen mocht ze voor sinterklaas en zwartepiet een hele mooie tekening maken. Vol enthousiasme ging ze aan tafel zitten en nee ze wilde niet met de potloden, ze wilde met te "siften" (stiften) kleuren.
Keurig netjes gingen de dopjes eraf en er weer op als ze met dat kleurtje klaar was. Haar handen zagen er net zo mooi gekleurd uit als de tekening, maar ach ik heb dat nog steeds als ik met stiften kleur dus zo erg is dat niet.
Voordat ze naar opa en oma ging mocht ze haar schoen zetten, met een wortel en de tekening erin. Samen hebben we liedjes gezongen voor sinterklaas en zwartepiet. Ze vond het allemaal maar een beetje raar, maar deed toch wel heel lief mee.

Vanmorgen voordat we naar beneden gingen nog even aan haar gevraagd wat we gister ook alweer gedaan hadden met haar schoen.
Ze wist nog dat we er een wortel in hadden gedaan en een tekening.
Beneden lieten we haar schoen zien en madam zegt gelijk "kijk nou!! Cadeautje in"
Die moest ze natuurlijk gelijk open maken. Piet had twee hemdjes in haar schoen gedaan een van jip en Janneke en een met een poppetje erop. "kleren" zegt ze.
Toen ze ze even goed had bekeken ging ze opzoek naar "nog meer", eerst in het cadeau papier en daarna in haar schoen. Helaas dat was het voor dit keer, volgende keer gaan we wel kijken of piet nog eens een cadeautje komt brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten