maandag 25 maart 2013

Boos, blij gewoon lekker Maud


Boze Maud

We zitten weer bijna aan het eind van de maand dus het is weer tijd voor foto's en een verhaaltje over het kleine droppie.

Poeh wat gaat het allemaal snel, maar wat is het genieten om het kleine meisje zo te zien groeien, ontwikkelen en genieten van alles. Soms is het ook wel eens lastig hoor, zeker omdat het echt een heerlijk eigenwijs meisje is die heel goed weet wat ze wel en niet wilt.

OOOOO wat is het moeilijk om je gezicht in de plooi te houden als ze weer eens een koppige bui heeft en zo heerlijk boos kan kijken. Regelmatig lukt het ook gewoon niet en moet ik vreselijk lachen. FOUT!!!!!! Ik weet het, maar dat koppie kan zoveel verschillende uitdrukkingen laten zien en dat mondje kan nu ook al op zo een leuke manier laten weten wat ze vind en hoe ze zich voelt.

Als ze iets niet mag kijkt ze boos met haar hele hoofd en zegt ze "toos". Haha jaaaaa dat hadden we al gezien. Helaas heb je pech.... Ja mama vind je er heel grappig uitzien zo, maar nee je krijgt niet je zin.

En als ze dat dan door heeft, dan komen de stembandjes om de hoek kijken. Met een snik en een gil en dan nog eens met een heel zielig stemmetje zeggen wat ze graag zou willen en natuurlijk een zielige blik erbij. 'Grijns' 'Slik" even wegkijken en nog eens zeggen dat het echt niet gaan gebeuren. Soms pikt ze het, vaak ook niet en dan hebben we nog afleiding, wat tot nu toe goed werkt. Een poppetje, liedje maar meestal met een boekje leiden we de boel weer in goede banen.

Monster :-)))

Papa weet ze ook al aardig te vertellen wat ze wil. 'Papa... eipet... lalala' (lalala is het liedje van woezel en pip). Met andere woorden, 'papa ik wil graag even woezel en pip kijken op de Ipad, NU!!!!'

Lopen heeft ze ondertussen aardig onder de knie. Ze loopt de hele dag en heeft het kruipen zo goed als afgezworen. Vaak gaat ze lopend mee de hond uitlaten. Meestal loopt ze maar een klein stukje zelf en de rest van de tijd mag ze bij mama op de arm. Niet omdat ze dat zelf wil, steeds vaker zegt ze 'UIT'. Nee gewoon omdat we anders een uur onderweg zijn. Alles wordt opgemerkt en moet even grondig bekeken worden. Een blaadje/een bloempje/het paard van de buren/de auto van de buren/plassen (die ziet ze aan voor een bad, we zijn blij dat ze nog niet zo snel loopt). Overal wordt naar gewezen met een priemend vingertje en een gebieden 'DAT' erbij (klinkt als paard). Met andere woorden, ik wil nu weten wat dat is. Zo weet ze wat het paard is en dat die hihi zegt. Dat buurman Bram op de auto (tractor, maar auto is hardnekkig) zit en die zegt broembroem, net als alle auto's van de buren. Door de heg heen ziet ze de kippen van opa, dus als we daar langs lopen worden we getrakteerd op een 'Kukuku'.

Soms gaat het lopen nog niet helemaal lekker, gelukkig zijn de billen tot nu toe een gewillig kussen. Maar vandaag was helaas haar lip de klos. Ik geloof dat ze net met haar onderlip tussen haar tandjes liep want zowel binnen als buiten haar lippen stonden de afdrukken van haar tanden. Poeh, wat kan dat bloeden zeg. Madam wordt dan ook nog eens heel driftig doordat ze pijn heeft wat het koelen om het bloeden te stoppen niet makkelijker maakt.

Nu dus een lekker dik onderlipje met een gezellig rood randje, gelukkig heeft ze er verder weinig last van.

Het poepen op het potje gaat helemaal super. Slechts een keer een ongelukje gehad en verder alles netjes in het potje gedeponeerd. Plasjes gaat ook steeds beter, iedere dag doet ze er wel een stuk of 5/6 op het potje. Maar ook nog genoeg in haar luier, dus voorlopig houden we die nog even om.


appelstroop
kroelen met de beer

bijna klaar voor de kou

SPOOK!!!!

he zei je wat

lieffie

eipet ik kan jou al van het slot afhalen, nog even en ik zoek zelf woezel en pip op bij joetoep

even lopen

plassen en naar woezel en pip kijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten