zaterdag 12 mei 2012

zwemmen

Yes Maud is drie maanden, dus mag ze op babyzwemmen. Donderdag zijn we dus gelijk gegaan.
Het was even zoeken, maar toen we nog een man met een maxicosi zagen wisten we waar we naartoe moesten.
Maud keek haar ogen uit en zat met een soort van frons alles eens goed in d'r op te nemen.
De andere kindjes waren al wat groter en die waren druk aan het lachen en spetteren. Maud vond het nog gewoon prima om alleen een beetje bij mama te zitten en te drijven.
Ze was helemaal niet bang en zelf het natspetteren vond ze geen probleem. Op haar buik of rug, hoog in de lucht of op het randje van het zwembad, ze vond het allemaal best en af en toe begon ze zelf ook even flink te spetteren.
Kort om volgende week gaan we weer, het was een succes.

De tweede serie prikjes heeft ze ook overleeft. Maar ze heeft er wel een wijze les aan overgehouden. Hihi. De arts was echt super lief en Maud vond haar geweldig. Ze bleef maar lachen naar die mevrouw en ze vertelde hele verhalen en er werd gezellig terug gelachen en gekletst.
Toen de arts tegen haar zei dat ze nu toch echt de prikjes moest geven werd Maud al stil en ja hoor eerst haar ene been en toen haar andere. Maud vond het echt niet leuk en begon hard te brullen, toch geloof ik dat het meer was omdat ze boos en teleurgesteld was als dat ze pijn had.
De lieve arts werd ook niet meer aangekeken en Maud stopte pas met brullen toen we weer buiten stonden.
Ze heeft er gelukkig niet veel last van gehad, wel wat verhoging maar dat hoort er een beetje bij.
Ze is weer goed gegroeid 5310 gram en 58 cm.

Maud is verder ook helemaal gezond, wel heeft ze wat last van reflux en daardoor af en toe last van maagzuur. Je merkt het duidelijk aan haar wanneer het weer zover is. Ze kronkeld met haar lijfje, zit te herkauwen en zet het op een brullen.
Ik was al twee keer met haar bij de huisarts geweest maar die wilde er niks voor geven. Toch maar weer een keer heen gegaan en gevraagd of er niet iets was wat ik haar kon geven als ze last had. Zelf hadden we al eens Graviscon gegeven en ja hoor dat mocht ik nu gaan geven als ze last had van maagzuur. Pfff moet je daarvoor 3 keer naar de huisarts. Gelukkig werkt het goed.

Maud gaat verder als een speer. Ze kletst de oren van ons hoofd en is druk bezig met dingen pakken of tegen dingen aan te slaan.
Andere mensen vind ze reuze leuk en iedereen krijgt lieve lachjes en hele verhalen.
Ze drinkt nog steeds aan de borst en zit nu op zo'n 5 voedingen per dag, het combineerd gelukkig goed met het werken dus daar kunnen we nog wel even mee doorgaan.
's morgens slaapt ze graag uit. Rond half 8 wordt ze wel even wakker en ligt dan te kletsen in bed, na 15/30 minuten gaat ze weer slapen en dan komt ze rond half 9/9uur.
Als ze zo ligt te kletsen in bed lig ik altijd te luisteren naar haar gebrabbel, wat een genot :)))))

Hier nog wat foto's van de kleine draak
kleine boef

met mama aan het werk

lekker aan het spelen

Tong

foto's maken is heel vermoeiend

hihi haha

in Tante Jolanda haar oude speelgoed kinderwagen. Nu past ze er zelf nog in maar over een paar jaar loopt ze er achter

lekker relaxed bij mama

goed opletten

spelen met de bal

twee boefjes

door het horregaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten